Verslag dagtocht vrijdag 20 april (Tiengemeten)

Toen ik deze dagtocht ging organiseren, wist ik niet wat ik kon verwachten. Binnen een paar dagen was de inschrijflijst vol, en stonden er 14 mensen op de reservelijst. Gelukkig kon ik een grotere bus reserveren, zodat ik

54 mensen mee kon nemen. Jammer genoeg konden de 7 mensen, die op de nieuwe reservelijst stonden niet mee. De volgende keer toch maar een hele grote bus bestellen? Het blijft altijd moeilijk!

We verzamelden ons op vrijdag om 8.30 uur, en gingen om 9.45 uur rijden. Het was prachtig weer, en heel rustig op de weg. We kwamen al om 9.30 uur aan bij “De Schaapskooi”, en dat was te vroeg voor de koffie, dus moesten we wachten. Maar dat was niet erg, want de grote kinderboerderij was interessant, en er waren grote terrassen in en uit de zon, dus voor ieder wat wils. Daar kregen we dan ook onze koffie of thee met gebak geserveerd, al kon dat ook binnen in het restaurant.

Onze tocht ging vervolgens richting Tiengemeten. We gingen via Rotterdam, waar we een mooie rondrit hadden, en toen naar het restaurant “De Eendrachtshoeve” voor ons heerlijke diner.

Daarna gingen we met een boot naar het eiland Tiengemeten. De twee musea waren interessant. Er waren gidsen met mooie verhalen, en natuurlijk een winkel met leuke snuisterijen van Rien Poortvliet.

Terug met de boot moesten we in twee partijen, want het was erg druk. Het eiland is een natuurmonument , en is erg mooi. Het is echter alleen per boot te bereiken, dus moest iedereen op zijn beurt wachten om terug te gaan naar het vasteland.

We zijn daarna meteen terug gereden naar Nieuw-Vennep, waar we moe, maar voldaan, om 18.30 uur aankwamen.

Het was een geslaagde dag, en ik hoop, dat mijn nieuwe tocht eind september ook zo mag zijn.

Groetjes,
Nelly Fivet

« of 2 »