Fietstocht 15 mei 2018

De fietstocht van 17 mei  (45 km)

13 Enthousiastelingen waren precent voor een gezellige fietstocht. De eerste van dit jaar. Het zonnetje scheen volop en het was zo rond de 20 graden dat opliep in de middag naar zo’n 30 graden. Er stond nogal een fris windje, waardoor het lekker fietsweer was.

Met Joke en Bertus Ubink voorop, die van te voren de route uitgestippeld  hadden, vertrokken we om 10 uur vanaf “De Krim.” We reden door Hillegom, richting De Zilk en sloegen net over het spoor linksaf  de Leidsevaart in tot het kruispunt. Daar was onze eerste koffiestop. Zowel koek als snoep werd er rondgedeeld.

Gezellig pratend vervolgden we onze weg over mooie fietspaden, ver weg van het drukke verkeer en genietend van al het moois wat de natuur ons te bieden heeft. Zelfs kikkers hoorden we kwaken in de sloot. We fietsten langs het  Comomeer door Noordwijkerhout, naar Noordwijk, waar we de lunch gebruikten bij de “Meiden Eveleens”. Daar hadden ze o.a. heerlijke broodjes paling.

Na dit gezellige samenzijn en genietend van onze lunch stapten we weer op de fiets. Onderweg in Noordwijk kwamen we een huis tegen wat de naam” Linquenda”had.  Heel opmerkelijk. We fietsten langs  prachtige huizen met mooie tuinen waarvan in sommige ook hele mooie rodondendrons volop in bloei stonden. Op de grens van Voorhout en Sassenheim bij  een bollenbedrijf  hadden  we onze volgende stop. Ook daar werd weer van alles rondgedeeld. Via Lisse, de Venneper Lodge en Venneperhout kwamen we rond half 4 bij de Krim aan, waar we met zijn allen nog een afzakkertje gingen halen.

Het was een hele mooie tocht waar we Joke en Bertus dan ook voor bedanken.

Groetjes,
Gerda Blokker