Fietstocht 19 juni 2018

De fietstocht van 19 juni  (44 km)

Dit keer was het een puzzelfietstocht.  Georganiseerd door Willem Dijkgraaf en Margreet van Riel.
Het was heerlijk fietsweer. Wel bewolkt, maar het bleef de hele dag droog met zo’n  20 graden.
Voordat we om 10 uur wegreden kregen we eerst een blaadje uitgereikt waar de vragen op stonden. Er werd erbij gezegd, niets verplicht.
En daar vertrokken we, over de Venneperweg, naar Beinsdorp. De aardappelvelden stonden daar mooi in bloei. Bij Vervloed stopten we voor de eerste vraag. In Hillegom op de Weerlaan, de tweede. Toen iedereen de vraag had beantwoordt ging het via de Weeresteinstraat de Bethleumlaan in en via de Zandweg fietsten  we naar de Schoolweg in Bennebroek. Daar,  vlak voor een huis met heel veel rommel buiten, kreeg er iemand een lekke band. De bewoner die boven uit het dakraampje keek, zag ons staan en kwam naar beneden. Het bleek iemand te zijn die helemaal in de ban was van Jezus. Dat zag je met teksten die o.a. op de vlag te zien was.  Hij vertelde daar ook over. Wij waren voor hem dankbaar publiek. Want terwijl de band geplakt werd, luisterden wij naar zijn verhalen.  Nadat de klus geklaard was, kreeg hij ons  zover, dat we met zijn allen midden op straat” U zij de Glorie zongen”.  Om kwart voor 11 kwamen we aan in Groenendaal waar onze koffiestop was. Onderweg nog even gestopt voor nog een vraag. Daar zagen wij  een ooievaar met jong in een nest. Nadat we allemaal  iets hadden gegeten, gedronken en van de toilet gebruik hadden gemaakt, stapten we weer op de pendalen. We reden via de Glipperweg, langs Het Oude Slot in Heemstede, langs Spotters Hill, waar we afstapten voor nog een vraag en verder fietsten  naar de :Gedenkplaats van “Vlucht MH17” in Vijfhuizen.  Daar stapten we af om dat te bekijken.  Voor ieder persoon was er een boom geplant met daaronder een naam met leeftijd. Heel indrukwekkend was dat. Daar werden we allemaal een beetje stil van.

Nog geheel onder de indruk fietsten we naar “De Molenplas” in Haarlem, voor een heerlijke lunch. We zaten gezellig met zijn allen buiten aan het water. Na heerlijk gegeten te hebben vervolgende we onze weg en reden we via de Cruquiushoeve naar het honkbalveld, voor nog een vraag. Er was een mooie weg uitgestippeld naar “Park de 21ste Eeuw”,  maar  doordat  er op verschillende plaatsen nu  hekken stonden konden we nergens  door. Dus terug naar de Bennebroekerweg en via de IJweg konden we toch het park in.  We  fietsten  langs het bijenpaleis, kleiland en het klimpark naar de Krim, waar Addy ons al stond op te wachten. Zij was  speciaal voor ons naar de Krim  gekomen. Wat we heel erg waardeerden. Daar  werd ons iets te drinken aangeboden en werd er gezellig nagepraat over deze tocht. Ook werd er een prijsje uitgereikt aan diegene die de vragen goed had beantwoord. Omdat er niemand was die alle vragen goed had, werd er zomaar iemand getrokken. Laat ik dat nou net wezen.

Tot slot kregen we van Wim nog een mooie kaart als aandenken aan de SHZ Puzzel-Fietstocht,

Margreet en Willem, namens iedereen wil ik jullie heel erg bedanken voor deze mooie, bijzondere en emotionele fietstocht. Want dat was het. Bedankt.

Vriendelijke groet
Gerda Blokker