Fietstocht 21-08-2018

De fietstocht van 21 augustus. (45 km)

Het was de derde dinsdag van de maand en dat betekent, we gaan weer fietsen.  De weersvoorspellingen waren goed. Zonnig en af toe bewolkt,  weinig wind. De temperatuur zou stijgen van 22 naar 30 graden.  Dus lekker fietsweer. Bij ons is het toch altijd nog een paar graden lager. Joke en Bert Ubink hebben deze tocht weer voor ons uitgestippeld.  Met 12 man vertrokken we vanaf de Krim  en reden via Leimuiden, Rijnsaterwoude naar Woubrugge voor onze koffiestop. Een heel leuk plekje aan het water. We zagen de brug open gaan om een boot door te laten.

We fietsten  over  fietspaden, ver weg van al het drukke verkeer.  In Alphen Aan de Rijn bij Kwalitaria gebruikten we onze lunch.  Na deze heerlijke lunch en het gezellig samen zijn stapten we weer op de pedalen. Zo fietsten we  door het  mooie polderlandschap. Een 0ase aan rust en ruimte  met mooie fietspaden . We fietsten  langs  de Zeegerplas en de Langeraarse  Plas. Soms had je aan twee kanten water.   Ook reden we  door de Golfclub Zeegersloot en door kleine plaatsjes zoals Korteraar en Papenveer. Bij een van die mooie plassen werd er een pauze ingelast. We genoten van de prachtige natuur maar ook van elkaar. Want er werd gezellig met iedereen gepraat en zoals meestal werd er ook  weer van alles uitgedeeld. Zoute en gewone koek, kleine marsjes, daar waren ze weer, heerlijk, enz.  Dat altijd weer in dank wordt afgenomen.

Daarna ging het via Bilderdam en Leimuiden en in Burgerveen bij Mr Ed zouden we nog een ijsje gaan eten. Helaas bleek die gesloten te zijn. Er werd besloten om naar De Krim te gaan en maar hopen dat hij nog open was, want het was niet gemeld. Het was half 4. Dus nog een kans dat er iemand aanwezig was. Inderdaad, ze waren nog aan het rummicuppen. Er werd aan Addy gevraagd of wij nog iets konden drinken. Natuurlijk kon dat en ze vond dat heel gezellig. Twee tafels werden er aan elkaar geschoven en hebben we nog gezellig met elkaar wat gedronken en gepraat over deze fietstocht.

Joke en Bert namens iedereen wil ik jullie bedanken voor deze mooie tocht. Want dat was het.

Groetjes, Gerda Blokker