Karaoke

Eerste karaoke-show smaakt naar meer

NIEUW-VENNEP. Hij is achttien, zij ietsje jonger, als ze samen schuifelen op het lied van Neil Sedaka Oh, Carol. De herinnering wordt zowat een halve eeuw later spontaan gedeeld tijdens de eerste karaoke-show in thuishonk De Krim van Seniorenvereniging Haarlemmermeer-Zuid. Publiek mag een nummer kiezen uit een boekje vol titels van zowel Nederlandstalige als buitenlandse liedjes, van vroeger en nu. En voor hem wordt het dus Oh, Carol. Op die manier is er voor elke smaak wat wils, redeneert de showmaster, tevens zanger en toetsenist Theo Elstgeest uit Hoogmade. Onder zijn leiding zingt de goedgevulde zaal gedreven mee, geholpen door de tekst die op het scherm verschijnt. Daarbij lukken de liedjes in het Engels beter dan die ene in het Limburgs, maar dat mag de pret niet drukken. En het plezier is groot. Of het nou gaat om Margrietje, Droomland, Het Dorp, Foxy foxtrot, De Wandelclub, Paradiso, Twee motten, Marina of Sofietje, samen zingen maakt vrolijk. De armen gaan spontaan de lucht in bij Het kleine café aan de Haven evenals bij de afsluiter van het feestje, Het laatste rondje van André Hazes. Twee mensen kijken elkaar na afloop tevreden aan. Rietje Stahli, die tekent voor het idee van deze meezingmiddag voor ouderen alsook voor de realisatie ervan. En voorzitter Margreet van Riel. Zij laat weten dat het succes zeker vraagt om een vervolg ´wellicht dit jaar nog´.

Geertje Bos