Verslag fietstocht 18 september

De fietspuzzeltocht  van 18 september   (43 KM)

Dit was de laatste fietstocht van het seizoen.  Ook dit keer was het  mooi  weer. Droog zonnig en rond de 23 graden.  Alleen waaide het nu wel erg hard. Maar we fietsten  meestal over  fietspaden en zoveel mogelijk in de luwte.  Dit keer was de tocht uitgezet door onze bestuursleden Margreet  en Lano . We kregen een vragenlijst die we onderweg konden  invullen. Maar  niets verplicht werd erbij gezegd. Met 15 personen gingen we op pad en bij de brug van Beinsdorp was de eerste vraag. Bijna niemand had die  gelezen. Maar niet getreurd, diegene die het wel wisten gaf het netjes door aan de andere deelnemers.  Want je wil toch geen vraag missen. Zo fietsten we door Hillegom richting De Zilk. Daar aan de overkant op het eind van  de Pastoorslaan  was  een mooi  fietspad, dat uitkwam op de Vogelenzangse weg.  Aan de overkant stond een groot wit huis. We moesten de naam van dat huis opschrijven en tevens naar welke orde dat huis vernoemd is.  Het heette Casa Carmeli.  Dat is vernoemd naar de Carmelietessen en niet naar de Carmelieten wat op het bord stond. Want het waren nonnen.

Voor die tijd ook nog een paar vragen beantwoord.  Even verderop  was onze koffiestop, waar er ook weer van alles werd uitgedeeld.  We fietsten verder over fietspaden wat vol lag met eikels en beukennootjes.

Door een weg met hekjes waarbij we heel voorzichtig door heen moesten fietsen kwamen we aan in Zandvoort. Daar stalden we onze fietsen. De meeste van ons  hadden de fiets neergezet bij een restaurant wat niet open was, maar al snel kwam er iemand naar buiten die riep dat dat niet kon. Dus weg moesten die fietsen.  We liepen naar de boulevard  waar zandsculpturen waren.  Daar hebben we de laatste vragen beantwoord. We zouden het fietspad door de duinen naar Langevelderslag nemen, maar vanwege de harde storm werd er besloten om dat niet te doen, en ongeveer dezelfde weg  terug te nemen.  Eerst werd er nog geluncht en wel  in het  Grand Cafe XL Hotel in Zandvoort.  Er werd gevraagd of we het niet erg vonden dat het wel even zou duren dat we iets te eten kregen. Dat vonden we niet erg. Maar het duurde wel verschrikkelijk lang. Zolang dat er eigenlijk geen tijd over was om onderweg nog een keer te stoppen voor een ijsje of iets anders.  Er werd wel overlegd bij een ijsboer op het eind van de Bennebroekerweg.  Maar besloten om door te rijden omdat het al laat was en we nog naar De Krim zouden gaan voor een drankje en even napraten. Addy verzorgde weer de drankjes. Ondertussen werden alle vragen nog even doorgenomen en  werd er een prijsje uitgereikt aan Trudy  Schalk,  die de meeste(of alle) vragen goed had beantwoord.  Om half 5 ging iedereen  huiswaarts.

Margreet en Lano  namens iedereen hartelijk bedankt voor deze mooie fietspuzzeltocht. We hebben weer genoten.

Vriendelijke groet,
Gerda Blokker