Verslag fietstochten 2017

Na een jaar overgeslagen te hebben is er weer gefietst. Iedere keer is er nu een andere voorrijder die wel of niet de fietstocht voorbereidde.
Omdat het Nieuwsblad SHZ in de zomermaanden niet uitkomt, is er daarom een verslag van alle fietstochten tot en met augustus 2017.
16 mei: Om 10 uur vertrokken we met 16 personen vanaf de Krim via Burgerveen, Oude Wetering, naar Nieuwe Wetering waar onze eerste koffiestop was.
Verder ging het over mooie landweggetjes. Genietend van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Zo fietsten we naar Oud Ade waar er geluncht werd in het Pannenkoekenrestaurant “ De Hooiberg”. Daarna reden we via Hoogmade naar Woubrugge waar nog een stop was. Via Leimuiden en Burgerveen kwamen we in Nieuw Vennep aan. Het was een rit van 47 km. De hele dag was het mooi weer. Met in de middag werd het wel 30 graden. Maar er stond een lekker windje en de zon liet het vaak afweten. Daardoor was het wel om uit te houden.

20 Juni: Dit keer ging het met 10 personen naar Burgerveen en via de dijk naar Rijsenhout waar met een pontje de oversteek was naar Aalsmeer. Bij de watertoren was de koffiestop. Daarna werd er gefietst via Kudelstaart, langs de Vuurlijn naar de Kwakel. Vervolgens naar Nieuw Veen waar er in de Sfeerstal is geluncht. Daarna via Bilderdam en Leimuiden terug naar huis, waar er aan de dijk nog een ijsje is gegeten. De hele dag is het mooi weer geweest.
18 Juli: Met 5 personen, waarbij dit keer ook de voorzitster mee fietste. Een kwartier later, 0m 10.15 werd er richting Abbenes gefietst. Eerst was er nog afgesproken wie er voor op wilde rijden.
Om kwart voor 11 zat iedereen alweer aan de koffie met gebak en wel bij de aardbeien kwekerij van de familie Reeuwwijk hoek Hoofdweg - Lisserweg. Gezelligheid kent geen tijd want zo rond 12 uur werd de fiets opgezocht en via De Kaag werd er verder gefietst naar Restaurant Van Veen in Roelofarendsveen, waar de lunch werd gebruikt. Daarna via Leimuiden naar de dijk, om daar bij Mr. d een ijsje te eten en om ongeveer 15.00 was iedereen weer thuis. Het was dit keer een kort ritje, maar heel gezellig. Gelukkig was het de hele dag mooi weer.
15 Augustus: Met 13 personen ging het via Hoofddorp langs de Geniedijk r.a de IJweg op, langs het Bulderbos, waar halverwege de Polderbaan de koffiestop was. Het zachte miezeren was opgehouden en het regende behoorlijk. Het was druk met het landen van vliegtuigen. Daarna ging het richting Zwanenburg naar Halfweg waar er geluncht werd. Via een fietsbrug naar de Ringvaart, Badhoevedorp, Lijnden en Hoofddorp werd er besloten om de rit in te korten, vanwege het slechte weer. De voorzitster, die dit keer ook weer mee was,, stelde voor om bij De Krim nog een kopje koffie te drinken. Wat dan ook gedaan werd. Ondertussen scheen het zonnetje. Zo zag je in mei dat alles mooi begon te bloeien, nu vielen de blaadjes al weer van de bomen.

De volgende en tevens de laatste fietstocht van dit seizoen is op dinsdag 19 september. Wie mee wil fietsen hoeft zich niet op te geven en leden kunnen gratis mee fietsen. Precies om 10 uur wordt er vertrokken vanaf  DeKrim. Koffie wordt vaak zelf mee genomen, maar geluncht word er altijd in een Restaurant. Dat betaalt iedereen zelf.

Gerda Blokker

(Met dank aan Gerda die ook de foto's maakte)