Slimotheek

Nogmaals onder uw aandacht: Informatie over de Slimotheek in de bibliotheek.

In de Slimotheek ziet u slimme technologie voor veilig en comfortabel wonen. Voor uzelf, of voor iemand voor wie u zorgt. Denk aan bijvoorbeeld een robotstofzuiger, een kalenderklok, een slimme deurbel, een eenvoudige mobiele telefoon of een makkelijke afstandsbediening. De meeste producten zijn gratis te lenen voor een vooraf afgesproken periode. Na die tijd brengt u het product terug en kunt u besluiten zelf een exemplaar aan te schaffen.

Slimotheek

Hulp bij uw keuze

Technologie kan alleen goed ondersteunen als het bij u en uw situatie past. De specialisten van de Slimotheek (dit zijn vaak wijkverpleegkundigen) helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Zij verzorgen, tijdens een spreekuur of op afspraak, de uitleen van de producten zodat u kunt proberen of dit product in uw situatie passend is.

Daarnaast biedt de Slimotheek ondersteuning bij installatie en bij vragen tijdens het gebruik.

De spreekuren

• Bibliotheek Hoofddorp-Centrale dinsdag tussen 10:00 en 12:00 uur en donderdag tussen 15:00 en 17:00 uur
• Bibliotheek Nieuw-Vennep maandag tussen 14:00 en 16:00 uur
• Dorpshuis Badhoevedorp woensdag tussen 14:00 en 16:00 uur

Toegang voor iedereen

U vindt de Slimotheek in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, in de Bibliotheek Nieuw-Vennep en in het Dorpshuis in Badhoevedorp. De bibliotheek en het dorpshuis zijn open voor iedereen en op alle locaties staat een vitrinekast waar de producten van de Slimotheek te zien zijn. Naast de vitrinekast staan productkaartjes met meer informatie, deze kunt u meenemen. Meer informatie vindt u ook op www.slimotheek.nl .

Als u vragen heeft over de producten, over het lenen of als u wilt weten wat de Slimotheek voor u kan betekenen, dan kunt u een mail sturen naar slimotheek@haarlemmermeer.nl. Een medewerker van de Slimotheek neemt dan contact met u op.

In de bibliotheek Hoofddorp-Centrale zijn de specialisten aanwezig op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en op donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur.

De Slimotheek is een initiatief van GeneratieThuis in samenwerking met gemeente HaarlemmermeerMedipoint, de Meer voor Elkaar partners en de Bibliotheek Haarlemmermeer.

Meer informatie

Informatie over personen alarmering 
Informatie over de eenvoudige tablet Compaan